dinsdag 22 januari 2013

TRAVELGUIDE MARRAKECH






















Voorafgaand aan onze reis hadden we niet echt plannen gemaakt. Met ons 100% boekje bij ons begonnen we aan het avontuur - het verkennen van de stad. De eerste minuut in de Medina kreeg ik al het gevoel alsof we terug in de tijd waren gegaan. Op slechts 3,5 uur vliegen van Nederland kom je in zo'n totaal andere wereld! Paard en wagen, ezeltjes, oude scooters, fietsen en mannen achter zwaar beladen wagens rijden hier allemaal door elkaar. Je moet echt goed oppassen, want ze rijden je zo voor je sokken! Hieronder zullen we een aantal van onze hotspots en must-do's in deze stad met jullie delen!

Slapen
Slapen doe je in Marrakech in een echte Marokkaanse Riad. Dit is vaak een schattig hotelletje met een binnenplaats en meestal niet meer dan 10 kamers. In de medina vind je er honderden! Wij zelf verbleven in Riad Hannah, maar dit was helaas niet helemaal wat we ervan verwacht hadden. 3 dagen een koude douche en veel schimmel door de extreem vochtige kamers. Personeel was wel erg vriendelijk en behulpzaam! Van meerdere mensen heb ik gehoord dat Riad El Fenn één van de beste en mooiste Riads van de Medina moet zijn .. misschien tipje voor degene die de stad nog willen bezoeken!

Eten
Lekker en typisch Marokkaans eten doe je op of rondom het Jema El Fna-plein. Je hebt hier veel restaurantjes met een Terrasse Panoramique(uitzicht over heel het plein, erg mooi). Vaak serveren ze hier couscous en verschillende tajines. Deze moet je ook echt proberen, super lekker en typisch Marokkaans! Voor een drankje kun je het beste 's avonds naar Cafe Arabe gaan, middenin de Medina. Een prachtige loungebar waar je van heerlijke cocktails kunt genieten + één van de weinige gelegenheden waar ze uberhaupt alcohol schenken!

Must do's
- Bezoek brengen aan het Jema el Fna plein at night! Mooie kleuren en prachtige geuren.
- Koranschool bezoeken, indrukwekkend!
- Nieuwe gedeeltes als Gueliz en Hivernage
- Jardin Majorelle, erg mooi en een oase van rust in vergelijking met de rest van de stad
- Tochtje per paardenkoets door de stad
- Een excursie buiten de stad, bijvoorbeeld naar het Atlas gebergte of naar de Sahara

Zouden jullie graag een stedentrip maken naar Marrakech? En wat lijkt je dan het leukst?















3 opmerkingen:

  1. Handige tips!
    Ik ben alleen wat minder fan geworden van Marrakech. Het eten lijkt me geweldig maar de hygiene en veiligheid is wel erg belangrijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige foto's weer! En bedankt voor de tips :) PS Box komt eraan, heb mijn ouders maar gevraagd hem te versturen, want anders duurt het nog 2 weken. Sorry voor de vertraging!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, prachtige foto's. Het lijkt mij ook heel mooi om een soort van roadtrip te maken en naar de zee te gaan. X

    BeantwoordenVerwijderen