maandag 24 december 2012
RECEPT - RISOTTO MET ZALM, TUINERWTEN EN COURGETTE
Als voorproefje op de kerstdagen, hebben we deze zondagavond deze heerlijke risotto met zalm gegeten. Risotto maken vergt altijd wat tijd, maar wanneer je het goed bereid lik je je vingers erbij af! Hier het recept:
Benodigdheden voor 2 pers:
*Half pak risotto
*2 verse zalmfilets
*1 courgette
*1/2 pak biologische tuinerwten(uit het vriesvak)
*roomboter
*scheutje witte wijn
*2 teentjes knoflook
*peper en zout
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de verse zalmfilets in met boter, knoflook, peper en zout. Plaats deze op een ovenplaat/in een schaal en bak zo'n 10-15 min. zodat de zalmfilets mooi rosé zijn.
2. Bereid ondertussen de risotto zoals aangegeven op het pak, voeg op de helft de bevroren tuinerwten toe. Blus als laatste af met een scheutje witte wijn voor de smaak. Zorg dat de risotto smeuïg blijft door het toevoegen van een klontje roomboter.
3. Snijd de courgette fijn in blokjes en roerbak samen met een teentje knoflook.
4. Wanneer de zalm en risotto klaar zijn serveer je deze samen op het bord met de courgette. Breng op smaak met peper en zout naar wens.
Eetsmakelijk!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten